2006-09-29

Computer World: "Bubblare större än Youtube"

I veckan som gått har man kunnat läsa att Bubblare nu blivit större än Youtube. Det får stå för journalisternas tolkning, men att vi åtminstone är störst på svenska klipp är det ingen tvekan om. Kul, tycker vi. Lokalt slår globalt, och nu är det bevisat.

Men inte är vi nöjda för det. Stolta, men inte nöjda, för att travestera lite. Nu lägger Bubblare i ett par växlar till och hoppas på att inom en snar framtid kunna erbjuda en ännu bättre sajt.

(Att det blir ännu bättre, och ännu fler, filmer räknar vi iskallt med. Men det är ju upp till besökarna.)

Måste förresten pusha lite extra för den här filmen. Den är kanske lite lång, men en klassiker:

2006-09-21

Ingen censur på Bubblare

Internet har många goda sidor. Det kanske allra bästa, och viktigaste, är att vem som helst har möjlighet att uttrycka sin mening om vad som helst. På Bubblare görs detta dessutom i videoformat, något som allt fler har upptäckt och utnyttjar.

Ibland sker överträdelser, som igår när någon laddade upp ett klipp på Fredrik Reinfeldt i nazistuniform. I ena hörnet syntes TV4's logotype. Efter att TV4 hört av sig och påpekat att de inte hade någonting med det här att göra, valde vi att ta bort klippet.

Det kan ändå vara värt att poängtera att det här är precis så som det ska gå till. Vi på Bubblare kommer aldrig att förcensurera filmer. Däremot går vi igenom i efterhand och lyssnar på om användares och andras synpunkter, och om någon upptäcker en film som definitivt inte hör hemma på Bubblare åker den bort. Som i det här fallet.

Så nu är filmen borta, alla är nöjda och glada, och Bubblare är och förblir en sajt för uppladdning av roliga, skrämmande, uppseendeväckande och konstiga filmer.

2006-09-12

Bubblare - Skandinaviens Videocommunity (jorå!)

Det fortsätter att hända grejer. Inte för att det påverkar den svenska sajten så jättemycket, (ni som hänger här kanske skiter fullständigt i det), men vi på Bubblare kan inte låta bli att vara stolta ändå. Idag lanserar vi nämligen Bubblare.dk! Och därmed är det inte bara svennar och norrbaggar utan även våra rödvita bröder i söder som får tillgång till en hel sajt med lokala filmer. Og på dansk!

Och lite har det med den svenska sajten att göra. För hade inte ni gillat den och laddat upp galet mycket filmer och skapat snackisar och tipsat era kompisar och gjort Bubblare.se till den succén som det har blivit så hade vi knappast fått för oss att våga köra i varken Norge eller Danmark. Men nu har vi alltså fått lite lagom storhetsvansinne och lanserar i två länder på två veckor.

Så. Nog med självbekräftelse. Svenska Bubblare.se växer i utbud och det är helt och hållet ni användare som ska ta åt er äran för den trevliga utvecklingen. Det är ju det som är det fina med användargenererad video! Snart kommer nya funktioner som (såklart) också är användarstyrda, och då får ni chansen att verkligen hissa och dissa varandras filmer. Tills dess rekommenderas kommentarfunktionen. Bra grej.

2006-09-06

Rekrytering

För den som har varit inne på Bubblare tidigare och läst i bloggen kommer det kanske inte som en nyhet att vi expanderar. Sajten växer i Sverige, vi öppnade i Norge i måndags och nu måste vi också se till att bygga ut organisationen.

Den som är sugen på ett "spännande-många-bollar-i-luften-där-den-ena-dan-inte-är-den-andra-lik"-jobb, som faktiskt håller vad platsannonsen lovar, kan börja med att skriva en rad till mig på oskar@bubblare.se, så berättar jag mer om vad vi söker.

Det här sammanfattar kanske läget:

2006-09-04

Bubblare har fått tillökning...

Bubblare.se har blivit en jättesuccé. Till och med norrmännen tycker det här med att ladda upp film är kjempeflott. Så varför inte släppa en norsk Bubblare?

Sagt och gjort. Idag lanseras Bubblare.no, förvirrande lik Bubblare.se, men på norska. Här finns norska filmer, norska användare och en atmosfär av frisk luft och lusekofta. Vår norska systersajt har kanske en bit kvar till .se's jätteutbud, men efter ett hyfsat positivt mottagande så här långt borde det inte dröja länge innan norrmännen är ikapp. Och förbi, kanske, vem vet?

Svenskar och norrmän har i några hundra år tävlat i skidåkning, kaviartillverkning och kontroll över Jämtland. Nu har vi fått en sak till att slåss om: vem är bäst på att ladda upp filmer?



Slutligen: tack Kjetil för översättningen. Utan dig hade vi blivit ännu mer beskyllda för att snacka "svorsk".