2006-07-28

Stammis-film

Henrik Alexandersson är en stammis på Bubblare, och en flitig uppladdare av välgjorda och tänkvärda filmer. Typ den här, om rättssäkerhet i Sverige, som visades i TV8 i vintras:

2006-07-26

Tung låt - snygg film

Idag tänkte jag nöja mig med att tipsa om en favorit-Bubblare. Grym låt och riktigt snyggt filmad konsert av Lasse Niemelä (www.nilamedia.com).

2006-07-21

Det bubblar i media

De senaste dagarna har Bubblare figurerat flitigt i media. Det är såklart kul, men några saker kan vara värda att poängtera.

Till att börja med försvarar Bubblare.se i alla lägen copyrightinnehavare. Det spelar ingen roll om denne är en unge som har filmat sin kompis baskettrick, eller SVT som har producerat ett Rapport-inslag. På en uppmaning från copyrightinnehavaren om att ta bort ett klipp, gör vi det omedelbart.

I fallet med SVT hade dock det naturliga, och i min mening kanske klokare, varit att öppna för ett samarbete istället för att kräva att alla klipp skulle tas bort. Då skulle SVT själva kunna kontrollera deras klipp på sajten, och vi på Bubblare skulle lättare kunna rensa bort de klipp som otillåtet laddats upp.

Förhoppningsvis går detta att lösa längre fram. Under tiden jobbar vi på med att förbättra sajten. En utbyggd communityfunktion är på gång och andra funktioner planeras dyka upp vartefter. Tills vidare hoppas jag att det allt större utbudet av filmklipp fortsätter att roa. Och kanske väcka mer debatt.

Här är min personliga favorit just nu:

2006-07-16

Söndagsnyheter med Bubblare

En vecka har gått sedan Bubblare.se gjorde entré. Ni är några tiotusental som har varit bland de första att upptäcka det roliga med en helsvensk filmsajt och en del har också börjat fylla på sidan med egna videoklipp.

Igår startade Bubblares sommartävling, där den bästa uppladdade filmen vinner en riktigt grym kamera från Samsung. Så passa på att gå ut och filma och lägg upp ditt bidrag redan nu!

Vi har också hunnit med lite uppdateringar och justeringar av sidan. Bla har en kommentarsfunktion införts så att man lättare kan ge och få feedback på sina filmer. Betygssystemet har också utvecklats så att de topplistade filmerna lättare kan hittas i den övre menyraden. Fler förbättringar kommer löpande! Bubblare befinner sig fortfarande bara i den absoluta uppstartsfasen, så fortsätt att hålla ögonen på sajten så kommer du märka förändringarna! (Och riskerar inte heller att missa någon av de nya filmer som tillkommer.)

2006-07-14

Här är en Bubblare som vi vill lyfta fram lite extra:




Keep it up!

2006-07-12

Bubblare - efter fem dagar

Idag har Bubblare funnits i fem dagar. I lördags smygstartade vi via ungdomssajten hamsterpaj.net och i måndags blev lanseringen officiell. De senaste dagarna har Bubblare figurerat i ett gäng medier och några av artiklarna kan du se här:

http://www.dagensmedia.se/mallar/dagensmedia_mall.asp?version=77645
http://www.di.se/Nyheter/?page=%2fAvdelningar%2fArtikel.aspx%3fstat%3d0%26ArticleID%3d2006%5c07%5c10%5c193627%26SectionId%3dIT%26menusection%3dStartsidan%3bHuvudnyheter
http://computersweden.idg.se/2.139/1.49040

Det är verkligen kul att se att det finns ett så stort intresse kring sajten och att så många nya användare har tillkommit de senaste dagarna. Hoppas du också gillar Bubblare och att du fortsätter att kolla in sajten. Vi bakom kulisserna jobbar för fullt för att lägga upp nya funktioner och om du saknar något specifikt, eller har andra synpunkter får du gärna maila till info@bubblare.se. Representerar du ett företag och söker samarbete mailar du oskar@bubblare.se.

Fortsätt att lägga upp era hemmagjorda filmer! Ju fler som laddar upp filmer desto bättre bli Bubblare!